Pucoljuk meg a
fokhagymát és a vörös
hagymát, vágjuk őket finomra, és egy serpenyőben egy evőkanál olajon pirítsuk meg őket. Adjuk hozzá a
rizs felét, és a
vízben forralt, leszűrt mazsolát. Öntsük hozzá a húslevest, és minden fűszert tegyünk bele a
kapor kivételével. Pároljuk az egészet fedő alatt 20 percig, aztán hűtsük le. Keverjük össze a darálthússal, a
tojással és az apróra vágott
kaporral. A kel
káposztát tegyük egy edénybe és főzzük
sós
vízben 5 percig, majd vegyük ki, és mikor már kihült szedjük szét levelekre. A leveleket töltsük meg a töltelékkel. Fogjunk egy edényt, öntsük bele a maradék olajat és hevítsük fel. Helyezzük bele a gombócokat és a felszeletelt
paradicsomot. Fedő alatt 1 órán át főzzük. Vegyük ki a gombócokat, és a benn maradt mártást keverjük el a
joghurttal és az ételízesítővel. Pár percig főzzük így, majd visszatesszük a gombócokat, és tovább melegítjük. A félre tett
rizst megpároljuk, és köretként szolgáljuk fel. A
citromunkat felszeleteljük, és azzal díszítjük ételünket. 100 perc alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>