Pirított rizs garnélarákkal receptHány személyre: 6 adag
» 4
tojásfehérje, kissé felverve
» étolajspray
» 2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 350 g (kb. 24db) nyers garnélarák megtisztítva,
» hosszában kettévágva
» 100 g főtt csirke, vékony csíkokra vágva
» 80 g fagyasztott bor
só» 180 g sovány szeletelt
sonka, vékony csíkokra vágva
» 1 piros kaliforniai
paprika, apróra kockázva
» 4 új
hagyma, szeletelve
» 750 g főtt fehér vad
rizs» másfél ek.
szójaszósz
» 3 teáskanál halszósz
» másfél teáskanál világosbarna
cukor
Előkészítési idő: 20 perc
Teljes elkészítési idő: 15 perc
Egy teflonbevonatú vokot vékonyan fújjunk be étolajspray-al, majd öntsük bele a
tojásfehérjét. Alacsony hőfokon kevergetve addig főzzük, amíg a
tojás éppen hogy megfő és összekap, majd vegyük ki a vok- ból, tegyük félre.
A vokba tegyük a
fokhagymát, a garnélákat, a csirkét, a bor
sót, a
sonkát, a kaliforniai
paprikát, majd 3- 4 percig, illetve amíg a garnélák megfőnek, állandó keverés mellett pirítsuk a kínai konyhára jellemző, hirtelen lángon történő sütési módszerrel.
Adjuk hozzá az új
hagymát, a
rizst, a
szójaszószt, a halszószt, a cukrot, és 30 másodpercig forgassuk, illetve amíg az alapanyagok jól át nem forrósodnak. Adjuk hozzá a
tojásfehérjét, rázzuk össze, és tálalható is.
Tápérték adagonként:
35 g fehérje, 3 g
zsír
105 g szénhidrát
4 g élelmi rost
120 mg koleszterin, 2500 kJ (600 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>