A
tojások sárgájához hozzákeverjük a cukrot, a
lisztet, a
tejet és a sütőport. Az egészet alaposan elkeverjük, majd a
tojások fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is hozzákeverjük a dióval együtt. Végül a ki
vajazott, ki
lisztezett tortaformába tesszük, és készre sütjük. Eközben elkészítjük a tölteléket: a
lisztet összekeverjük a
tojássárgákkal, a vaníliás
cukorral és a
tejjel. Sűrűre főzzük, majd miután kihűlt hozzákeverjük a porcukros
vajat és a felvert
tejszínt. A tésztát félbevágjuk, és a két lap közé kenjük a tölteléket. Végül a te
tejét és az oldalát is megkenjük, majd rászórjuk a dióbélt, és hűtőben állni hagyjuk.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>