250 g
vajat, 250 g cukrot, a vaníliás cukrot, 5 egész
tojást, 1
tojássárgáját. a rumaromát, a búza- és kukorica
lisztet és a sütőport jó alaposan összekeverjük. Ha szükséges
tejjel lazítjuk. A tésztánkat 2 ki
vajazott, kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 45-55 percig sütjük őket. Miután megsültek és kihűltek, 4 egyforma lapra vágjuk mindkettőt. Az így kapott 8 lap közül 2-t 14 cm-es körökre vágunk, 3-t pedig 20 cm-es körökre. A pudingot a csomagoláson írtak alapján elkészítjük a
tejjel, a
cukorral és 2 evőkanál rummal. Miután kihűlt, belekeverjük a
vajat. A krém felébe keverjük az őrölt
mogyorót, a másik felébe pedig a gőz fölött olvasztott
csokoládét. A nagy lapok közül 2-t megkenünk a
mogyorós krémmel, egymásra rakjuk őket, majd rátesszük a harmadik nagy lapot. A
csokoládés krémmel megkenünk 2 közepes méretű lapot, egymásra tesszük őket és rányomjuk a harmadik közepes méretű lapot. Ezután a 2 kis lap közül megkenjük az egyiket megkenjük
mogyorókrémmel, rátesszük a másik lapot és megkenjük
csokoládékrémmel. A marcipánt összegyúrjuk 200 g por
cukorral, 3 részre osztjuk és egyharmadát megfestjük zöld ételfestékkel. A zöld marcipánt kinyújtjuk, majd leveleket és virágokat vágunk ki belőle. A megmaradt marcipánt vékonyra nyújtjuk és bevonjuk vele mindhárom tortát. 300 g porcukrot összekeverünk a
pálinkával, a sárga ételfestékkel és a
tojásfehérjével, majd az így kapott mázzal mindhárom tortát bekenjük. Egy kis száradás után összeállítjuk az emeletes tortát: a nagy tortát tálra tesszük, erre ráhelyezzük a közepes, majd a kis méretű tortát. A végén habc
sók- és marcipánvirágokkal díszítjük, továbbá a maradék por
cukorból és
tojásfehérjéből készült habbal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>