A
lisztet tálba öntjük, majd összekeverjük a
cukorral, a vaníliás
cukorral, a
mandulaesszenciával, a rumaromával, a
sóval, a kardamonnal, a
vajjal és a
mogyoróval. Az egészet sima tésztává dagasztjuk, majd gyúródeszkán kézzel átgyúrjuk. Ha a tészta túl ragacsos kis időre hűtőbe tesszük. Ezután a tésztát vékonyra nyújtjuk és köröket szaggatunk ki belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a sütiket. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 5-10 percig sütjük őket. Ezután a sütik sima felét megkenjük ribizlizselével és kettesével összeragasztjuk őket. A
vízgőz fölött olvasztott
csokoládéba belemártjuk a fél diókat és félrerakjuk száradni őket. A sütiket bevonjuk a
citromos bevonóval, majd ráteszünk mindegyikre egy-egy csokiba mártott diót.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>