» 3 tojás » 250 g nagyszemű kristálycukor » 3 teáskanál őrölt fahéj » késhegynyi őrölt szegfűszeg » 65 g kandírozott, apróra vágott citromhéj » 75-100 g őrölt mandula » 250 g liszt » 2 teáskanál sütőpor » 75-100 g felezett, tisztított mandula
2 tojást összekeverünk cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromhéjjal, az őrölt mandulával, a sütőporral és a liszttel, majd az egészet alaposan összekeverjük. A tésztánkat vékonyra nyújtjuk és 3x5 cm-es téglalapokat vágunk ki belőle, majd kibélelt, kivajazott tepsibe tesszük őket. A megmaradt tojást felverjük és megkenjük vele a sütiket, majd megszórjuk mindegyiket néhány felezett mandulával. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 10-12 percig sütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom