Egy tálban összekeverjük a
vajat, a cukrot, a
narancshéjat, a
tojásokat, majd hozzáadagoljuk a
lisztet, a
kakaóport, a
tejfölt és a
narancslevet. Egy előkészített formába töltjük, majd háromnegyed óra alatt megsütjük. Miközben hűl, összekeverjük az ánizst, a whiskyt, a cukrot, és addig főzzük, amíg a whisky fele elfő. Ekkor a tésztát félbevágjuk, az al
só lapra öntjük az öntetet, és a másik lapot rátesszük. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd bevonjuk fele a torát. A kemény habbá vert
tojásfehérjékhez keverjük a porcukrot, majd elfelezzük, és egyik felébe öntjük a
narancsaromát. A sima habot elkenjük a tortán, majd rákenjük a
narancsosat, és megszórjuk a
narancshéjjal, valamint a szóró
cukorral. Megvárjuk, amíg megdermed, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>