A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a sütőformát ki
vajazzuk és meghintjük zsemlemorzsával. A
narancsot megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A babapiskótát kézzel szétmorzsoljuk.
A
tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől,
sóval kemény habot verünk a fehérjéből. A
tojássárgáját habosra keverjük ki a
cukorral. Hozzá adjuk a lereszelt
narancs héját és a levét, a
tojáshabot, és a leszitált
lisztet. A morzsolt babapiskótát és a
mandulát lágyan keverjük hozzá. A tésztát a formába öntjük, a sütőben 40 percig sütjük. Félig kihűlt állapotban borítjuk ki. A mázhoz a
narancszselét melegítünk fel és felkenjük a süteményre. A
narancslikőrhöz porcukrot adunk és 2-3 evőkanál
vízzel kikeverjük. A mázat felvisszük, és a
narancskarikákat felhelyezzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>