Labnával körített, réteges mediterrán torta receptHány személyre: 4 személyre
» 200 ml
olívaolaj, és még egy kevés a forma kikenéséhez
» 1
padlizsán, 5 mm-es darabokra szelve
» egy marék
bazsalikomlevél
» 1 gerezd
fokhagyma» 4 db paparika:? 2 piros, 1 sárga, 1 zöld, előtte roston megsütni, meghámozni és felszeletelni
» 4 db vastag szeletekre vágott
szilvaparadicsom» 4 ek. labna
» friss
bazsalikomlevél a díszítéshez
» Vinaigrette:
» 2 ek. finomra vágott, friss
bazsalikom vagy
koriander» 2 ek. vörösbor
ecet» 6 ek.
olívaolaj» 1 hámozott, szeletelt
paradicsom»
só és frissen őrölt
bors
Labna: négy réteg muszlinanyagból készítsünk szűrőt. öntsünk bele 250 g
joghurtot, fogjuk össze a muszlin széleit, kössük össze, és akasszuk egy tál fölé. Hűvös helyen hagyjuk 3-4 napig csöpögni. Miután a teljes folyadék lecsöpögött, krémes
joghurt marad utána.
150 ml
olívaolajat felhevítünk, majd közepes lángon a
padlizsánok mindkét oldalát megsütjük 5 perc alatt. Csepegtessük le őket. Robotgépben pürésítjük a
bazsalikomot,
fokhagymát 2 ek.
olívaolajjal. Négy fémgyűrűt egy tepsibe, tegyük bele a zöldségeket. Kezdjük egy szelet
padlizsánnal,majd 1 tk.
bazsalikompüré, majd váltva egy szelet piros, sárga és zöld
paprika, ezután egy újabb
bazsalikomos püré következik, majd egy szelet
padlizsán és végül a
bazsalikomos püré. A te
tejére helyezzünk egy szelet
paradicsomot. Locsoljuk meg a maradék
olívaolajjal, és süssük 10 percig. Amikor kész vegyük le a gyűrűt. Díszítsük egy ek. labnával, locsoljuk meg a vinaigretté-vel, és tegyünk mellé egy szál
bazsalikomot.
Elkészítési idő: 50 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>