A húst a
sóval,
borssal, köménnyel bedörzsöljük, majd egy tepsibe tesszük, Mellérakjuk a felszeletel 2
hagymát, répát és
fokhagymát, meglocsoljuk az olajjal, majd a bort aláöntjük, és kb. másfél órát sütjük. Ezután bőrét bekockázzuk, és további fél órára sütőbe tesszük. A maradék
hagymát olajban megpirítjuk, majd rátesszük a
káposztát, 10 perc után a babérlevelet, a
borsot, a
borókabogyót is, felöntjük kevés
vízzel, és fél órát lefedve pároljuk. Az
almákat kimagozzuk, felszeleteljük, majd az utol
só 10-15 percre a
káposztához adjuk. A húst felszeleteljük, tálra tesszük, majd mellérakjuk az
almás
káposztát és néhány
salátalevelet. Ízlés szerint meglocsoljuk a
pecsenyelével, néhány karika lila
hagymával díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>