Az élesztőt langyos
tejben a
cukorral futtasuk fel, a
lisztet a Rama
margarinnal vagy a
vajjal elmorzsoljuk, adjuk hozzá az élesztőt, a 2
tojás sárgáját, és a
tejfölt. Jól összedolgozzuk, majd fél órán keresztül pihentjük. A medve
hagyma leveleket alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra felvágjuk. A tésztát nyújtsuk ki, szórjuk rá a vágott medve
hagymalevél felét, és az egészet csavarjuk fel, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, majd félbehajtjuk és 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medve
hagymalevéllel majd újra az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, te
tejét meg
rácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
tojással megkenjük a te
tejét a pogácsáknak, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, utána pedig kisütjük
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>