A
szalonnát vágjuk fel kis darabokra. Csavarjuk ki a
citrom levét. A
tojásokat főzzük 10 percig lobogó
vízben, majd pucoljuk meg, amikor kihűlt. Válasszuk szét a fehérjét a sárgájától. A fehérjét vágjuk fel kis kockákra.
A
tojások sárgáját keverjük össze a
citromlével és a
mustárral,
sózzuk és
borsozzuk meg. Tegyük egy tálba, és állandó kevergetés mellett adjuk hozzá az olajat.
Mossuk meg a
parajt, vegyük le a szárukat, majd tegyük egy
salátástálba. Pirítsuk meg a
szalonnát a
földimogyoró-olajban. Amikor kész tegyük a
parajra.
Vegyük ki a zsiradékot az edényből, majd öntsük bele az
ecetet. Forraljuk fel az
ecetet és öntsük a
salátára. Szórjuk meg a
tojásfehérje kockákkal és keverjük át. Azonnal tálalhatjuk és az öntetet külön kínáljuk mellé.
Mindössze 25 perc alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>