A zsemlét
tejben megáztatjuk, a darált húst egy
tojással, olajon megfuttatott
petrezselyemzölddel az egészet jól összedolgozzuk. Ízesítjük
sóval és fehér
borssal is. A masszából 8 egyenlő gombócot, vagy pogácsát formálunk, mélyedést csinálunk a közepébe. Megforgatjuk zsemlemorzsában, és
vajban vagy olajban ropogósra sütjük. A
gombát
vajon megpároljuk,
sóval,
borssal, és
lisztel szórjuk meg, majd
tejszínt öntünk hozzá és egyenletes kevergetés mellett hagyjuk, hogy felforrjon. A maradék nyolc
tojást
ecetes,
sós
vízbe beverjük, és pár percig főzzük. A kisült pogácsák közepét megtöltjük
tojással. A
tejszínes mártással leöntve,
petrezselyemzölddel megszórva szervírozzuk az asztalra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>