Először elkészítjük a ghít: 1/2 kg
vajat felforralunk, majd alacsonyabb fokozaton még kb. 1 órán át tovább főzzük, a habját mindig lekanalazzuk, majd leszűrjük, és megvárjuk míg újra megszilárdul.
Ezután a
liszthez langyos vizet adunk,
sózzuk,
borsozzuk, összegyúrjuk a tésztát, és fél órát állni hagyjuk.
Közben megcsináljuk az
almacsatnit: Az
almákat megmossuk, felnyolcaljuk, kimagozzuk. A ghít megolvasztjuk, megpirítjuk benne a
köményt, ánizst, csípős
paprikát, majd hozzáadjuk az
almát, és
fahéjat szórunk rá. Hozzáöntünk egy kevés vizet, majd így megpároljuk, cukrot adunk hozzá.
Ezután megsütjük a purikat: 3 cm-es golyókat gyúrunk a tésztából, majd kilapítjuk őket kicsit, és a ghíben megsütjük. Végül az
almacsatnival kínáljuk a frissen sült purikat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>