A húst megtisztítjuk, és ujjnyi szeletekre vágjuk fel. Az
ananász héját eltávolítjuk, az egyik felét felkockázzuk, a másikat félretesszük a mártáshoz. A
narancsokat megpucoljuk, gerezdekre szedjük szét.
A marinádot megcsináljuk: a
fokhagymát összepréseljük, az olajba tesszük, majd beleöntjük a
pálinkát, és beleszórjuk a fűszereket. Az egészet összekeverjük, majd a marinádba tesszük a húsokat, és a hűtőben állni hagyjuk.
Addig elkészítjük a mártást: a megmaradt
ananászt felaprózzuk, a
tejszínbe tesszük, beleszórjuk a
borsot, majd így megfőzzük. Közben a keményítőt hideg
vízbe tesszük, és ezt is a mártáshoz öntjük. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, majd jégre tesszük. A húst felváltva az ananásszal és a naranccsal a nyársakra tesszük, majd megsütjük. A mártással kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>