Paradicsomos pirítós háromféle feltéttel receptHány személyre: 4-6
» 12 szelet fehér kenyér
» 12
paradicsom, meghámozva, kimagozva
» 8 gerezd
fokhagyma, felaprózva
»
só,
bors» 2,5-3 dl
olívaolaj» A
sonkás-
kapribogyós feltéthez:
» 2 szelet
sonka, felcsíkozva
» 8
kapribogyó» A chorizós-
sajtos feltéthez:
» 8 szelet chorizo
» 5 dkg
gouda sajt, felszeletelve
» 2 szem
paprikával töltött olajbogyó, elfelezve
» A szardellás-olajbogyós töltelékhez:
» 12 olajos szardella
» 4 szem zöld olajbogyó szardellával töltve
Miközben a kenyérszeletek mindkét felét megpirítjuk, a
paradicsomot összetörjük egy tálban, és hozzákeverjük a
fokhagymát. Ezt kenjük a kenyérre, majd
sózzuk,
borsozzuk, kevés
olívaolajat csepegtetünk rá. A
sonkás feltéthez a
sonkacsíkokat a toastokra tesszük S ívben, és mindegyik közé teszünk egy-egy
kapribogyót. A
sajtos feltétnél ugyanígy rátesszük a
sajtot és a felvágottat, majd közé tesszük az olajbogyókat. A szardelláshoz a szardellákat felgöngyölve tesszük a kenyerekre, és egy-egy olajbogyót teszünk mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>