A felszeletelt borjúhúst 4 dkg
vajban gyengén átsütjük, majd finomra daráljuk. 5 dkg
vajból és 7 dkg
lisztből
vajas
rántást készítünk, de pirítás előtt forró
tejjel felengedjük és a tűzön tartva gyorsan simára keverjük. Ehhez adjuk hozzá a ledarált húst, meg
sózzuk elkeverjük és levesszük a tűzről. Egyenként elkeverjük az 5
tojás sárgáját majd a kemény habbá vert
tojás fehérjét is. 5 db egyszemélyes pudingformát a megmaradt
vajjal kikenünk, a
lisztmaradékkal pedig behintjük. A puding anyagát a formákba tesszük, majd lábasban, kevés
vízben fedő alatt 15-20 perc alatt kigőzöljük. Ha a puding átfőttek és feljöttek kivehetjük őket a formából, és
burgonyapürével, párolt zöldséggel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>