Miközben a
rizst puhára főzzük, az olajban megpirítjuk a felaprózott
hagymát, a
zellert, az összepréselt
fokhagymát és a felkockázott
paprikákat. Miután megpuhultak, hozzáadjuk a
paradicsomvelőt, majd felöntjük a levessel, és az
oregánóval ízesítjük. Beletesszük az elnegyedelt rákot is, majd kb. 5 perc elteltével az okraszeleteket is. Sózzuk,
borsozzuk, így főzzük kb. negyed órát. Ekkor a rákot kivesszük, félretesszük, majd helyére a halat és a garnélát tesszük. A szószokat és a
rizst is belekeverjük, majd készre főzzük. Végül a tálakban eloszlatjuk a rákot, rámerjük a levest, majd meghintjük a felaprózott új
hagymával, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>