Lazacpogácsa receptHány személyre: 4 személyre
» 20 dkg friss, feldarabolt
lazacfilé
» 10 dkg friss kenyérmorza
» 5 dkg új
hagyma, felkarikázva
» 1 evőkanál dijoni
mustár» fél kiskanál szárított
tárkony» negyed kiskanál szárított piros
paprikacső
» 1 nagy
tojás, felverve
» olaj, a sütéshez
» rémoulade mártás
A
lazacfilét, a kenyérmorzsát, a
hagymát, a
mustárt, a
tárkonyt, a kézzel összemorzsolt
paprikát és a
tojást összekeverjük, majd 8 pogácsát formálunk belőlük. Ezután 30 percre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak. Az olajat serpenyőbe öntjük, és a amikor forró a pogácsákat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, és ízlés szerint meg
sózzuk. Forrón kínáljuk.
Rémoulade mártás:
1 kiskanál finomra aprított
petrezselyem, 1 kiskanál reszelt vörös
hagyma, 2 nagy, főtt
tojás sárgája, 1 kiskanál szardellapaszta, 1 gerezd
fokhagyma, zúzva, 1 nagy
tojás, 2,2 dl extra szűz
olívaolaj, 2 evőkanál
kapribogyó, leöblítve, lecsöpögtetve és megszárítva, fél
citrom leve.
A petrezselymet, a
hagymát, s főtt
tojássárgáját, a szardellapasztát, a
fokhagymát és az egész
tojást turmixgépben krémesre összekeverjük. Mialatt a gép forog, az olajat lassan belecsorgatjuk. Addig keverjük, míg a
majonézhez hasonló állagú lesz. A
kapribogyót és a
citromlevet beleforgatjuk, lezárjuk és tálalásik hűtjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>