A
süllőt elfelezzük,
sózzuk,
borsozzuk. Egy tálban összekeverjük a
citromlevet, az ánizst és 2 ek. olajat, majd ebben pácoljuk 1 órát a halat. Eközben a felforralt
tejben 5 percig pároljuk az édes
köményt. A páclében ezután néhány percig főzzük a felkockázott
paradicsomot és a felaprózott
mogyoróhagymát, majd felöntjük a hallével és a
tejszínnel. Ha besűrűsödött, leturmixoljuk, és félretesszük. Eközben a halakat grillen megpirítjuk, majd sütőben készre sütjük. A párolt édes
köményt megpirítjuk,
sózzuk,
borsozzuk, majd eloszlatjuk a tányérokon. Erre tesszük a halszeleteket, végül a szósszal meglocsoljuk, megszórjuk a felaprózott
kaporral, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>