Gyömbéres csirke fekete gombával receptHány személyre: 4 adag
» 3 evőkanál fekete
gomba» 1 evőkanál olaj
» 3 gerezd
fokhagyma, felaprítva
» 5cm-es
gyömbérgyökér, lereszelve
» 500g
csirkemellfilé, felszeletelve
» 4új
hagyma,felaprítva
» 1 evőkanál Golden Mountain szósz (
szójából készült fűszeres thai szósz)
» 1 evőkanál halszósz
» 2 teáskanál barna
cukor» fél piros kaliforniai
paprika, vékonyra szeletelve
» 15g
korianderlevél
» 30g finomra vágott thai
bazsalikomlevél
Előkészítési idő: 25perc
Teljes elkészítési idő: 15perc
15 percre áztassuk be a
gombát egy nagy tál forró
vízbe, amíg megpuhul és megduzzad. Ezután szűrjük le és durvára vágjuk össze.
Egy nagy vokban forrósítsunk fel olajat, majd a
fokhagymát és a
gyömbért 1 percig keverve pirítsuk. A csirkehúst részletekben adjuk hozzá és keverve süssük magas hőfokon, amíg megsül. Az összes sült csirkét helyezzük vissza a vokba. A
hagymát és a Golden Mountain szószt is keverjük hozzá és főzzük 1 percig.
A barna cukrot, a halszószt és a
gombát adjuk hozzá. Jól rázzuk össze és pároljuk 2 percig a fedő alatt. A
bazsalikommal, a piros kaliforniai
paprikával és a
korianderrel azonnal tálaljuk.
Megjegyzés:
A fekete
gomba egy olyan szárított
gombafaj, amely saját méretének a többszörösére is képes megduzzadni
vízbe áztatva. Gyakorta beszerezhető "fa-fül" vagy "felhő-fül" néven is.
Tápértékek adagonként:
6g fehérje, 5g
zsír
4,5g szénhidrát, 1g élelmi rost
8,5g koleszterin, 359kJ (86kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>