Fűszeres sertésgrill receptHány személyre: 4 adag
» 2 evőkaná kecap manis
» 2 teáskanál frissen őrölt
gyömbér» 2 teáskanál erős
paprika- krém
» 1 evőkanál világosbarna
cukor» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» 4 sertésszelet, laposan bevágva és szétterítve
» 1 egész
citrom, gerezdekre vágva
» A
salátához:
» 200g
salátalevél, keverék
» 1 kígyó
uborka, vékonyra karikázva
» 1 savanykás zöld
alma, vastag gyufaszálnyira vágva
Előkészítési idő: 15 perc
Teljes elkészítési idő: 10 perc
1, Egy tálban keverjük össze a kecap manist, a
gyömbért, az erős
paprika- krémet, a cukrot és a
fokhagymát, és helyezzük bele a sertésszeleteket úgy, hogy a pác ellepje.
2, A
saláta hozzávalóit keverjük össze.
3, A sertésszeletek mindkét oldalát 4 percig grillezzük, ill. amíg a hús teljesen át nem sül. A húst sütés közben kenegessük a megmaradt páclével. A
salátával és a
citromgerezdekkel tálaljuk.
Tápértékek adagonként:
25g fehérje, 2g
zsír
8,5g szénhidrát, 2,5g élelmi rost
55mg koleszterin, 655kJ (155kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>