A
lisztet összekeverjük 25 g
cukorral, 1 vaníliás
cukorral és a
fehérborral. A
liszt feléből lágy tésztát gyúrunk, majd a felszeletelt
vaj felét a te
tejére tesszük és beborítjuk a maradék
liszttel. Ezután jól összedolgozzuk az egészet. 30 perc pihentetés után a tésztát 26 cm-es tortaformába simítjuk és a széleket is befedjük. A villával megszurkált tésztát előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig sütjük. A
vaj másik felét habosra keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzákeverjük a maradék cukrot, a 4
tojássárgáját, a reszelt
citromhéjat, az őrölt
mandulát és a másik vaníliás cukrot. A
tojásfehérjéket kemény habbá verjük és beleforgatjuk a keverékbe. Az elősütött tésztán elsimítjuk és előmelegített sütőben 160°C-on 30-35 percig sütjük. A barackot a kihűlt
mandulatöltelék te
tejére rakjuk. A barack levét a lekvárral felforraljuk és lehűtjük. A 2 evőkanál
vízbe áztatott
zselatint összekeverjük a kihűtött sziruppal. Az így kapott zselét ráöntjük a barackokra és pirított
mandulával díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>