Villával törjük össze a
sajtot. A felét tegyük egy lábosba, adjuk hozzá a
vajat, és olvasszuk fel alacsony hőmérsékleten. Szórjuk bele a
lisztet, keverjük össze, és öntsük hozzá a meleg
tejet. Kis lángon, kevergetve sűrítsük be, majd fűszerezzük. Szórjuk meg
szerecsendióval, a maradék
sajttal, és vegyük le a tűzről. A
tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját keverjük a
sajtmártásba. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A
tojásfehérjéket egy csipet
sóval verjük kemény habbá, majd forgassuk óvatosan a
sajtos masszába.
vajazzuk ki a felfújformákat, és tölstük meg háromnegyedig a masszával. Süssük 30 percig, tálaljuk.
Előkészület: 10 perc, sütési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>