A
mézet, a cukrot és a
vajat a
tejjel kis lángon meglangyosítjuk, hogy a
cukor felolvadjon. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket.
A
lisztet, a fűszereket, a
kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát összekeverjük, adunk hozzá egy csipet
sót. A
lisztes keveréket hozzáadjuk a kihűlt
mézes masszához, beletesszük a
tojásokat és a
mandulát.
A tésztát habzsákba töltjük, vékonyan bevonjuk vele a muffinforma mélyedéseinek alját és oldalát, majd minden mélyedésbe egy kiskanál lekvárt kanalazunk. A maradék tésztával bevonjuk a te
tejüket úgy, hogy a formák csak 3/4 részig legyenek tésztával.
Betesszük kb. 25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
A muffinok te
tejét por
cukorral megszórjuk, kandírozott ananásszal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>