Marcipános-pisztáciás kuglóf receptHány személyre:
» Marcipánkocka:
» 120 g marcipánmassza
» 1 ek. sütőrum
» 100 g hámozott, darált pisztácia
» Tésztához:
» 5
tojás»
só» 250 g
vaj» 250 g
cukor» 1 ek. sütőrum
» 180 g
liszt» 140 g étkezési keményítő
» 1 tk. sütőpor
» Mázhoz:
» 100 g
zsíros
csokoládémáz
» 25 g aprított pisztácia
Sütőt előmelegítjük. Formát ki
vajazzuk és morzsával megszórjuk. Marcipánmasszát összegyúrjuk a pisztáciával és a rummal, 1 cm vastagra nyújtjuk, és kockára vágjuk.
tojásokat szétválasztjuk, fehérjét egy kevés
sóval felverjük, majd hozzáadjuk a
cukor felét és kemény habbá verjük. Tésztához a
vajat a
cukor másik felével,
tojássárgájával és a rummal habosra keverjük. Liszthez hozzáadjuk a keményítőt és a sütőport, és felváltva a kemény habbal a
vajas keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott marcipános pisztáciát. Formába öntjük és 80 percig sütjük. Bevonót felolvasztjuk, leöntjük vele a kuglófot és megszórjuk aprított pisztáciával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>