A
tej felét meglangyosítjuk, beleteszünk 1 ek kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a
liszttel elkevert sütőporral, a
tojások sárgájával, a por
cukorral, az étolajjal, a maradék
tejjel és a
sóval. Jól kidagasztjuk és fél órát kelesztjük.
A Rama
margarint, a porcukrot és a
kakaót habosra kavarjuk.
ha megkelt a tészta, hat részre osztjuk és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra nyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert csokis rudat kapunk, melyeket 2-essével összefonunk. Fonás után még kelni hagyjuk.
A sütőt felforrósítjuk (200 fok).
Ha megkeltek a kalácsok 30 percig sütjük őket. Sülés után a tepsiben hagyjuk kihűlni, langyosan már fogyasztható.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>