75 g
vajat habosra verünk a
cukorral, a vaníliás
cukorral, a
sóval és a
tojásokkal, majd beledolgozzuk a kétféle
lisztet és a sütőport. A lágy masszává kevert keveréket egy ki
vajazott, szív alakú sütőformába öntjük. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 30 percig sütjük, majd miután megsült és kihűlt, kivesszük a formából és 3 részre vágjuk. A
vízgőz fölött olvasztott 100 g
csokoládéba belekeverünk 25 g
vajat és megkenjük vele az egyik szeletet, ami a torta te
teje lesz. A marcipánt és a porcukrot összegyúrjuk, kinyújtjuk és kivágunk egy akkora szív formát, mint amekkora a torta. A középső szeletet megkenjük lekvárral és óvatosan rányomjuk a marcipánszeletet. A vaníliapudingot elkészítjük a
tejjel a csomagoláson leírtak alapján, majd hozzáadjuk a rumot és félretesszük hűlni. A habosra vert megmaradt
vajat összekeverjük a pudinggal és 2 evőkanállal nyomózsákba töltünk. Az al
só lapot megkenjük a vaníliakrémmel, rátesszük a középső marcipános réteget, majd ráhelyezzük a csokis tetőlapot is. Az oldalát a megmaradt vaníliakrémmel bevonjuk és a maradék csokit lereszeljük és a forgácsokat óvatosan belenyomkodjuk az oldalába. A te
tejét a nyomózsákba töltött krémmel és a többi hozzávalóval tetszés szerint díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>